Day in The Life - Wereld Downsyndroomdag 2018


Er is geen beter moment om een blog te starten als op Wereld Downsyndroomdag vind ik.

Mijn eerste blog-ervaring dateert van toen ik hoogzwanger was van mijn dochter Doris bijna 9 jaar geleden.


Het spookt al lang in mijn hoofd om als portretfotograaf ook regelmatig een "Day In The Life" te doen. Een dag in het leven van een gezin, ongedwongen, verstopt in hoekjes zit ik dan mee te genieten van die kleine momenten, zonder al te veel 'geposeer' en te moeten lachen. ZALIG!


Onlangs was ik bij een vriendin van héél lang geleden op bezoek, maar nu 3 zonen later!

Toen ze de deur open deed, straalde ze, heerlijk om te zien dat na al die jaren

(en het zijn er véél), ze niks veranderd was.

Waar ik vroeger op feestjes bij haar thuis kwam, zat ik nu op de grond mee te genieten van haar gezin, me te 'verstoppen' in hoeverre dat dat gaat met mijn 1m75 en geen maatje 36..


Ik moet eerlijk toegeven, ik ben zelden zo close geweest met een kind met Down of autisme. Maar what's in a name? Het zijn gewoon kinderen, de ene al wat specialer dan de andere, maar de liefde die ik zag van haar voor haar kinderen en tussen haar kinderen, was heerlijk om te zien. Ik genoot er mee van, zo schoon!


Ik vond het als fotograaf ook super om ongeforceerd, vanuit een hoekje van de kamer de gewone dingen te fotograferen. Ook op hun kamer mocht ik mee, de deur toe, alleen wij 2 met het fototoestel. Dit is mijn ding!!


#werelddownsyndroom #downkids #WDSD18 #justkids #dayinthelife #dayinalifephotographer #dayinthelifephotography


37 keer bekeken0 reacties